Oczekiwaliśmy wielokrotnie wizyty zespołu na Openerze. Wiekszość fanów wciąż liczy na ich wizytę w Polsce mimo, iż zespół rzekomo nie zapuszcza się w swoich koncertach na eee? wschód? Ja się osobiście czuję mieszkanką środkowej Europy. Zespół bywa na koncertach w Berlinie, a z tamtąd do nas to przecież rzut beretem.
Ale do sedna sprawy. Tegoroczny Open'er wypada 2-5 lipca 2009 więc to aż 4 dni. Bilety już są sprzedawane mimo, że nie znamy listy zespołów występujacych. Było by pięknie gdyby w tym roku pojawili się Radiogłowi. Grunt w tym, żeby zachęcić zespół do odwiedzenia Polski.
Akcja z flagami na warszawskim koncercie Placebo dowodzi, iż my Polacy potrafimy zrobić coś fajnego, pięknego jeśli tylko chcemy. Potrafimy się zjednoczyć.
Dlatego pomyślałam, że może warto zorganizować jakąś oficjalną akcję przez fankluby i wszystkich fanów na różnych forach, zachęcającą zespół do przyjazdu do Polski. Coś w rodzaju listów, e-maili lub kartek do zespołu, menadzera? Wyobrazacie sobie całą masę kartek lub listów od polskich fanów? Taka forma byłaby ciekawa. Mnie by chyba skruszyła
Może warto pokazać, że przez te 14 lat trochę się w naszym kraju zmieniło. Mamy na prawdę wierną, wspaniałą publikę. Masy ludzi o dobrych i wrażliwych gustach muzycznych. Jak mało kto , my Polacy potrafimy bawić się na koncertach i okazywać swoją wdzięczność.
Do lipca jeszcze trochę czasu.
Powiedzcie co o tym myślicie? Coś takiego ma sens i szansę zrealizowania?
Dodane dnia 29/05/2009 19:03
Całe szczęście, że przyjeżdżają w sierpniu do nas i mam nadzieję, ze ten koncert przekona ich do nas i do tego jak bardzo ich cenimy i kochamy, i że będą nas częściej dzięki temu odwiedzać